onsdag den 25. maj 2011

Camping, mere camping, tur paa havet og tur paa floden

Vores kanotur i Noosa Nationalpark gik gankse fint - de to foerste dage. Paa tredje dagen regnede det meget, og fire ud af otte fra vores gruppe forsvandt fra lejren inden klokken 12.00. Vi fulgte deres eksempel og var ude inden klokken 15.00. Det er bare svaert at vaere happy campers i regnvejr. Heldigvis overvandt solen regen dagen efter og vores sidste dage i Noosa blev nydt i toerre og varme omgivelser. For at kompensere for den manglende dag i kano tog vi en tur i kajak paa floden, der laa ved siden af vores hostel.

Efter Noosa tog vi videre til Hervey Bay og Fraser Island. Sidstnaevnte er verdens stoerste sandoe. Paa Fraser koerte vi i firhjulstraekkere gennem floder og paa bumlede sandveje og lange smukke strande, og det baade i dagslys og maaneskin. Det sidste var ikke helt meningen, men vi blev fanget af tidevandet, da en af bilerne i vores konvoj broed sammen og sad fast i sandet. Paa Fraser campede vi ogsaa, men sov i telte der var af en noget anden standard end dem i Noosa, saa det var meget lettere at klare en byge eller to.

Efter Hervey Bay og Fraser Island havde vi et kort stop i Agnes Water foer turen gik til Airlie Beach. Her var vi for en stund en del af en biker-bande kendt under navnet "Scooter Roos". Vi skiftede vores rygsaekke ud med laederjakker, hjelme og scootere - alle sammen med flammer, og fik mere end en midlertidig tatovering hver. Det var en vild eftermiddag, hvor det lykkedes at komme op paa 70 km/t ned af bakke.
I Airlie Beach skiftede vi scooteren ud med en sejlbaad og begav os paa eventyr i Whitsundays. Vi kan nu prale af at have vaeret paa en baad i voldsom regn og dejlig sol for slet ikke at tale om de kaempe boelger (heldigvis for soesygepiller). Vi har snorklet bland koralrev og flotte fisk og Malene har dykket blandt ditto. Vi har besoegt verdens anden smukkeste strand - Whitehaven Beach, vi har set en havskilpadde og en delfin og Nadja proevede ogsaa at sejle baaden. Efter to naetter var vi tilbage paa land, selv om det bestemt ikke foeltes saadan - verden blev ligesom ved med at gynge i to dage efter.

Efter Airlie Beach slog vi et hurtigt smut forbi Magnetic Island og noed en utrolig smuk natur og et ophold paa et hostel, der laa paa stranden - det er slet ikke saa tosset at vaere backpacker.
I morgen gaar turen til Cairns og i dag har vi white water raftet paa Tully River ved Mission Beach. Vi er ret sikre paa at vi fik den ultimative ekstreme rafting oplevelse med en guide, der havde styr paa tingene og soergede for at vi afdaekkede alle aspekter af rafting - ogsaa at "flip the boat". I kan se billeder fra turen nedenfor: Selv om det maaske ikke hele tiden ser saadan ud, saa havde vi det sjovt.

































fredag den 6. maj 2011

Det der skete efter "The Big Banana"

Fordi vi skylder faar I denne gang hele to indlaeg: Efter de sindsoprivende oplevelser med de mange bananer (og andet godt) i Coffs Harbour, gik turen videre til en uge i Byron Bay.

Byron er en hyggelig lille surfer og hippie by, der bestaar af halvanden gade med barer, butikker og cafeer, en smuk strand og en stor bakke med et fyrtaarn. Fra fyrtaarnet kan man gaa ud til Australiens mest oestlige punkt. 
Uheldigvis regnede det en hel del, saa tiden blev ikke brugt paa stranden, men i stedet paa nogle af de mange hyggelige cafeer, butikker og barer, som Byron som sagt byder paa. Nogle af os (Nadja) brugte halve dage hos frisoeren (mest fordi frisoerem trak kroellerne ud), hvor man samtidig blev forkaelet med massage og champagne. Resultatet kan I se her:


(Her med Brisbane i baggrunden)

En tidlig loerdag morgen valgte vi at forlade Byron for en enkel dag. Vi blev hentet af en flower power bus, der havde en flower power mand som chauffoer og blev koert til en flower power by. Chauffoeren koerte af den naturskoenne rute for at undgaa det vaerste politi, i tilfaelde af at nogle skulle have noget hash paa sig. Flower power byen er Australiens svar paa Christiania og hedder Nimbin. Den weekend vi besoegte byenvar der Mardi Gras og demonstration til fordel for fri hash i Australien. Det var derfor det godt kunne betalte sig at tage den naturskoenne rute.
I Nimbin saa vi Hash Olympiaden med bong-kast, "Tuck of Peace" (tovtraekning) mellem The Polite og The Police, og et noget usaedvanligt staffet loeb, som blev afsluttet naar deltagerne fik fat i "the stash". Vi blev interviewet til den lokale radio - nok mest af alt fordi vi ikke lignede nogle som hoerte til. Vi saa ogsaa den aarlige parade med folkevognsrugbroed og titusind mennesker taende deres joint paa samme tid. Og saa var vi traette og tog hjem...

Den sidste dag i Byron skinnede solen endelig! Derfor drog vi paa tur til bakken med fyrtaarnet og Australiens mest oestlige punkt. Paa nedturen/hjemturen blev vi loebet i moede af nogle yderst entusiastiske turister, der mente at have hoert, at der var en hval lidt uden for kysten. Som de yderst entusiastiske turister vi ogsaa er, stoppede vi selvfoelgelig op og spejdede mod horisonten. Og minsandten om der ikke ogsaa var en hval, der havde tjekket kalenderen og bemaerket at denne dag - 1. maj - var foerste dag i hval saesonen. En herlig maade at slutte en fin, men regnfuld, uge i Byron Bay.

Efter Byron slog vi et kort smut forbi Surfers Paradise. De har en paen strand og nogle hoeje huse, som skygger for solen nede paa stranden, og mere er der vist ikke at sige om det.

Nu er vi i Brisbane, hvor vi har moedtes med Stina (en af Nadjas gamle veninder, der nu bor her) og Matt (fra Coffs Harbour - det har vaeret meget rart at vaere sammen med en som ved, hvordan det foeles at have set "The Big Banana" og nu vaere saa langt vaek). 
I gaar var vi i Australia Zoo (krokodillejaegeren Steve Irwin's zoo), hvor vi tilbragte 7 timer med at klappe koalaer, kaenguruer, aligator-babyer og slanger, og saa fulge- og krokodilleshows. 7 timer er lang tid i en zoologisk have, derfor brugte vi ogsaa tiden paa at forberede os mentalt paa den kajak/kano/campingtur, der i morgen venter os i en nationalpark udenfor Noosa. Senere i dag er der sikkerhedsbriefing paa det hostel, der arrangerer turen... Vi skal nok klare os - faktisk begynder krokodillerne foerst at komme hoejere oppe.

Haaber at alle der hjemme har det godt, og at I nyder det danske foraarsvejr.

Coffs Harbour - undskyld forsinkelsen (igen), der var forstyrrelser paa nettet...

Saa gik der igen alt for laenge, inden vi fik skrevet et indlaeg herinde, saa det faar vi lige rodet bod paa nu.
For at starte fra en ende af, saa tog vi efter Sydney til en by, der hedder Coffs Harbour. Her var vi nogle dage for at undgaa paaskemyldret og manglen paa ledige senge i Byron Bay.
Coffs Harbour er en lille by med et par strande, hvor det varme og det kolde vand moeder hianden og ender i en behagelig lunken temperatur. Vi kunne fortaelle jer om varme australske efteraarsnaetter tilbragt paa disse strand med vin, maaneskin, baal og guitarspil. Vi kunne ogsaa berette om vores foerste oplevelse med et populaert (noget larmende) australsk band, om hvordan nogle (Malene) hoppede fra den 5-7 m hoeje badebro (det virkede meget hoejere naar man stod der) sammen med alle de lokale, eller om hvordan vi er blevet saa gode til at surfe, at vi stort set staar mere paa surfbraedderne end vi falder af dem. Men ingen af disse ting er naer saa interessante som det vi her kan berette om...

Foerste gang vi hoerte om den var paa en bar i Sydney, og naar vi senere har taenkt over det, har vi maaske endnu tidligere paa vores tur hoert hvisken om den. Paa hostlet i Coffs Harbour snakkede folk ikke om andet, og faktisk er den saa ekseptionel og enestaaende, at bustur-guiderne er noedt til at advare deres passagerer om ikke alle sammen at loebe over i den ene side af bussen og vaelte den i deres iver for at se den, naar de koerer forbi. Nu er I sikkert rigtig spaendte, saa vi vil komme til sagen. Der er tale om:

"THE BIG BANANA"

Da vi foerst saa den var vi meget skuffede over dens stoerelse (se billede nedenfor), saa stor er den nemlig heller ikke.


Meen, saa kom vi naermere og oplevede at den i virkeligheden var:

 "A whole bunch of FUN!"

Bag "The Big Banana" gemte der sig en verden af ting, som man maaske ikke med det blotte oeje kan se er underholdende, men som i virkeligheden tilbyder mere sjov end en tur i Tivoli:

 Man kan gaa ind i den...

Man kan faa frosne bananer med chokoladeovertraek og noedder (se hvor glad man bliver af det)...

 Man kan faa flotte hatte...

og pynt til vindueskarmen...

 Der var dukketeater. Fantastisk underholdning som alle burde opleve!

Vi missede det desvaerre...

Men vores humoer blev meget bedre da vi saa opdagede, at verdens stoerste puslespil ogsaa hoerte hjemme ved "The Big Banana".


Alt i alt var "The Big Banana" i sandheden en af de stoerste oplevelser vi har haft paa denne tur.
Vi haaber, at dette indlaeg giver jer et indblik i de store maengder af sjov, som vi havde her.