fredag den 6. maj 2011

Det der skete efter "The Big Banana"

Fordi vi skylder faar I denne gang hele to indlaeg: Efter de sindsoprivende oplevelser med de mange bananer (og andet godt) i Coffs Harbour, gik turen videre til en uge i Byron Bay.

Byron er en hyggelig lille surfer og hippie by, der bestaar af halvanden gade med barer, butikker og cafeer, en smuk strand og en stor bakke med et fyrtaarn. Fra fyrtaarnet kan man gaa ud til Australiens mest oestlige punkt. 
Uheldigvis regnede det en hel del, saa tiden blev ikke brugt paa stranden, men i stedet paa nogle af de mange hyggelige cafeer, butikker og barer, som Byron som sagt byder paa. Nogle af os (Nadja) brugte halve dage hos frisoeren (mest fordi frisoerem trak kroellerne ud), hvor man samtidig blev forkaelet med massage og champagne. Resultatet kan I se her:


(Her med Brisbane i baggrunden)

En tidlig loerdag morgen valgte vi at forlade Byron for en enkel dag. Vi blev hentet af en flower power bus, der havde en flower power mand som chauffoer og blev koert til en flower power by. Chauffoeren koerte af den naturskoenne rute for at undgaa det vaerste politi, i tilfaelde af at nogle skulle have noget hash paa sig. Flower power byen er Australiens svar paa Christiania og hedder Nimbin. Den weekend vi besoegte byenvar der Mardi Gras og demonstration til fordel for fri hash i Australien. Det var derfor det godt kunne betalte sig at tage den naturskoenne rute.
I Nimbin saa vi Hash Olympiaden med bong-kast, "Tuck of Peace" (tovtraekning) mellem The Polite og The Police, og et noget usaedvanligt staffet loeb, som blev afsluttet naar deltagerne fik fat i "the stash". Vi blev interviewet til den lokale radio - nok mest af alt fordi vi ikke lignede nogle som hoerte til. Vi saa ogsaa den aarlige parade med folkevognsrugbroed og titusind mennesker taende deres joint paa samme tid. Og saa var vi traette og tog hjem...

Den sidste dag i Byron skinnede solen endelig! Derfor drog vi paa tur til bakken med fyrtaarnet og Australiens mest oestlige punkt. Paa nedturen/hjemturen blev vi loebet i moede af nogle yderst entusiastiske turister, der mente at have hoert, at der var en hval lidt uden for kysten. Som de yderst entusiastiske turister vi ogsaa er, stoppede vi selvfoelgelig op og spejdede mod horisonten. Og minsandten om der ikke ogsaa var en hval, der havde tjekket kalenderen og bemaerket at denne dag - 1. maj - var foerste dag i hval saesonen. En herlig maade at slutte en fin, men regnfuld, uge i Byron Bay.

Efter Byron slog vi et kort smut forbi Surfers Paradise. De har en paen strand og nogle hoeje huse, som skygger for solen nede paa stranden, og mere er der vist ikke at sige om det.

Nu er vi i Brisbane, hvor vi har moedtes med Stina (en af Nadjas gamle veninder, der nu bor her) og Matt (fra Coffs Harbour - det har vaeret meget rart at vaere sammen med en som ved, hvordan det foeles at have set "The Big Banana" og nu vaere saa langt vaek). 
I gaar var vi i Australia Zoo (krokodillejaegeren Steve Irwin's zoo), hvor vi tilbragte 7 timer med at klappe koalaer, kaenguruer, aligator-babyer og slanger, og saa fulge- og krokodilleshows. 7 timer er lang tid i en zoologisk have, derfor brugte vi ogsaa tiden paa at forberede os mentalt paa den kajak/kano/campingtur, der i morgen venter os i en nationalpark udenfor Noosa. Senere i dag er der sikkerhedsbriefing paa det hostel, der arrangerer turen... Vi skal nok klare os - faktisk begynder krokodillerne foerst at komme hoejere oppe.

Haaber at alle der hjemme har det godt, og at I nyder det danske foraarsvejr.

1 kommentar:

  1. Hej Tøser,
    Hyggeligt med endnu et par updates, man bliver jo helt overrasket når de endelig kommet. Sikke en fin ny frisure nogen har fået.
    Igen var det Jeppe, som fortalte at I have været på, han er altså på den puter på mystiske tider af døgnet. Her i DK er alt vel, vi er en del der venter med spænding på at der udskrives valg, men der er vist ingen farer for at I ikke når at give jeres stemme med. Fortsat god tur.

    SvarSlet