fredag den 18. februar 2011

Hong Kong

Saa er vi lige paa besoeg paa en enkelt kaffebar med internet igen og ville lige give lyd fra os inden turen i dag gaar videre til Australien og et noget varmere klima, hvilket vi glaeder os en del til. I gaar havde vi endda generalproeve paa at pakke og tjekke ud af hotellet: Vi stod med fuld oppakning nede i receptionen og var helt overbeviste om, at vi skulle flyve fredag, da receptionisten forklarede os at vi altsaa havde en overnatning mere. Men ellers gaar det meget godt :) 

Ogsaa til det vigtigste: Malenes bagage ankom i onsdags, saa nu er tingene bare blevet lidt lettere.

Vi har i loebet af de sidste dage vadet Hong Kong tyndt og vores korteste dag paa farten har vaeret paa omkring 13 timer, hvilket efterhaanden godt kan maerkes paa foederne. Faktisk har vi mere end en gang taget os selv i at se frem til den naeste flyvetur paa cirka 12 timer med det hele.

Vi har set Big Buddha paa Lantau, saa mange templer, haver og parker, at det efterhaanden er svaert at holde styr paa antallet (men de har alle sammen vaeret flotte). Vi har ogsaa besoegt et utal af storcentre, der 'desvaerre' naermest har vaeret umulige at undgaa. Vi har vaeret paa Goldfish Market, Temple Street Night Market, Flower Market, Ladies Market, Western Market og Cat Street Flee Market. Nogle af os er som foelge af dette blevet ret saa hardcore handlere (Malene, som faar forhandlet sig frem til saa gode priser, selv paa ting det slet ikke var meningen skulle koebes, at de bliver koebt alligevel), mens andre er nogenlunde lige saa haabloese som altid (Nadja og i nogen grad Henriette). Rygtet siger, at der skulle vaere nogle fantastiske udsigter rundt om paa toppen af de bjerge Hong Kong laegger paa, men dem har vi desvaerre ikke kunne se meget til, da vi ikke en gang har kunne se hinanden i en afstand paa 30 meter.Vi har set Hong Kong Library, koert i sporvogn og sejlet med faerge, har faaet oemme nakker af at se op paa alle skyskraberne og er blevet proffesionelle metropendelere. Vi er ogsaa blevet hardcore fodgaengere, der naesten altid husker at kigge til den rigtige side, naar gaden skal krydses. Desuden har vi selv vaeret lidt af en turistattraktion for nysgerrige kinesere, som aabenbart ikke ser saa mange vesterlaendinge som man ellers kunne forestille sig. Umiddelbart er vi her saa meget uden for season, at vi er yderst interessante for de lokale (saerligt naar vi kommer bare lidt uden for centrum).      

Vi faar forhaabentlig mulighed for at laegge nogle billeder op naar vi naar Australien, og computere og internet er lidt mere backpacker-venligt.

Do Tse (tak paa cantonese) for alle jeres kommentarer. 

7 kommentarer:

  1. Hej Hong Kong; i har da fået set en del af byen må jeg sige, spar nu på krudtet til i når Australien, hvilket forhåbentligt bliver endnu mere spændende (det bilder jeg mig i hvert fald ind)det er dejligt at høre fra jer og nu glæder jeg mig til at se nogle billeder :-) knus og kys herfra papa (skal også hilse fra Lone og sige fortsat god tur)

    SvarSlet
  2. Hej Tøser. Der har I da lige fået en på opleveren. Og velkommen til varmen i Alice Springs......tak for opringningen lørdag og søndag. Det var hyggeligt at høre din stemme Nadja. Jeg havde ikke lige regnet med at du ringede 2 dage i træk ;-)
    Her er det smadder koldt, men weekenden har budt på solskin, så ingen grund til klage. Vi tager ud og ser Jonas spille fodbbold i eftermiddag og så en tur i biffen senere. Jeg har fået 2 fribiletter. Vi skal se Alle for en....tror jeg nok den hedder. Knus og kram fra Mutti (og Paps, som siger han ikke kan finde ud af at skrive...vrøvl han er bare genert)

    SvarSlet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  4. Hej piger.

    Så er i landet i Australien håber vejret er bedre der. Her er det lige så koldt som da i tog af sted. Speciel hilsen til Henriette fra kusinerne.
    Ha det og håber i kommer til at opleve en masse.
    K.H. moster og co.

    SvarSlet
  5. Kære Nadja, så har jeg haft ekspertisen på. Frida, som lynhurtigt svinger fingrene rundt, og tilsyneladende er nået igennem. Nu har jeg skrevet 3 lange hilsner,og håber at denne nr. 4 går igennem.
    Her på den anden side af jorden er det koldt som bare pokker; men vi har haft så smuk frostsol hele weekenden, og fuldmånen til at lyse ind gennem vinduet om natten.
    Jeg har også været så heldig at få fat i 2 små vagtelhøner til den dobbelte enkemand. En pragtfuld oplevelse at hente dem i Skovlunde hos en hyggelig gammel gut, der bare snakkede og snakkede, og havde 8-10 hold af 6-8 supersmukke høns, foruden duer, undulater, fasaner, kanariefulge og hvad der ellers findes af fjerkræ. Det var lørdagens oplevelse.
    Jeg havde også en dejlig fødselsdagsfest i fredags. Det var faktisk superhyggeligt, Keld var i den grad på dupperne og sang muntre viser. Og det smitter.

    Det er dejligt at følge jer - vi ønsker jer fortsat mange gode oplevelser.

    knus mormor

    SvarSlet
  6. Hej Piger

    Skulle egentlig ind på Fjæset for at se, om en gammel emigreret skolekammerat bor/boede i nærheden af Chruchtown, NZ, der er jordskælvet i stykker. Det gør hun ikke - hun bor i Gladstone, Aussieland, så hvis I kommer dér forbi kunne jeg da sikkert formidle kontakt til en gang arbejdsweekend for en kop kaffe.

    Onklos Jeppe

    SvarSlet
  7. Hej Tøser,
    Jeg hører lige fra Jonsie at I er taget på ørkenvandring, håber ikke der er for mange kryb (pas på Henriette!)
    Vi er lige vendt hjem fra en uhyggelig ekstraordinær generalforsamling i grundejerforeningen. Der er stadig ikke noget at sige til at der er krig i verdenen, for sat...hvor kan folk være hævngerrige og modbydlige. Vi ser frem til fællessang i koncerthuset i morgen i stedet for, skal selvfølgelig lige vende en runde på arbejdet først, men det går nok også lige. I søndags så vi en super fantastisk film der handlede om absolut ingenting: Alle for én med bl.a Mick Øjendal og Jonathan Spang. Hold da helt op for en griner. Kan stærkt anbefales på en overskyet dag. Hyg og hej fra kolde Amager (Mutti)

    SvarSlet