torsdag den 17. marts 2011

Flere billeder

Saa er der lidt nye billeder, vi beklager den kaotiske raekkefoelge:
 Alice Springs: Henry fodrer wallabies
 Alice Springs: Mere fodring af wallabies, se babyen i pungen!
 Alice Springs: Rundtur hos Royal Flying Doctor Service
 Paa vejen i Greyhound
 Kangaroo Island: Sandboarding i Little Sahara
  Kangaroo Island: Sandboarding i Little Sahara
 Kangaroo Island: Fantastisk udsigt
 Kangaroo Island: Turguide Bob med en enchila
 The Great Ocean Road: The Twelve Apostles
 Melbourne: Queen Victoria Market
 Melbourne: Eureka 88 og champagne
 Strand taet ved Port Elliot: The Surfers
 Kangaroo Island: Fastkoert bus
 Kangaroo Island: Remarkable Rocks...
 Kangaroo Island: Seal Bay
 Kangaroo Island: Koalabjoern
 Kangaroo Island: Pelikan
The Great Ocean Road: Vores fantastisk flotte Ford Falcon paa stranden (vi har givet udlejningsselskabet lov til at laane den i disse dage)
 The Great Ocean Road: Warrnambool (Maija forrest)
 Melbourne: Food and Wine Festival
 Melbourne: Udsigt fra Eureka 88 (med fyrvaerkeri)
Melbourne: Kunst ved Docklands

lørdag den 12. marts 2011

Adelaide - Melbourne og alt in between

Turen fra Alice Springs til Adelaide gik ikke helt som foerst planlagt: Den transport vi havde betalt hjemmefra viste sig at vaere mere end bare koersel, saa da chauffoeren (turguiden) siger at vi skal vare sammen de naeste seks dage var forvirringen total kl. 5 om morgenen midt i oerkenen. Turen viste sig at indholde alt det vi lige havde brugt en uge paa at lave i Alice Springs og lidt til.
Vi endte derfor med at hoppe fra turen, da vi mente at oerkenen og hvad der dertil hoerer af kryb var et overstaaet kapitel for vores vedkommende. Istedet tog vi en 20 timers lang bustur med Greyhound via Coober Pedy til Adelaide, saa det er nu ogsaa proevet.

De foerste to dage i Adelaide slog vi os ned i forstaden Glenelg. Omraadet var super dejligt, med stranden lige om hjoernet, men desvaerre var hostel ikke helt af den standard vi var blevet forvent med fra Alice Springs. Efter et par dage med lidt tilfaeldig sightseeing gik turen til Port Elliot til et endags surferkursus og derefter en todags tur til Kangaroo Island (KI) i en kombitur med Bob som surferinstruktoer den foerste dag og kyndig turguide bag rattet i bussen de naeste to dage.
Vi vil ikke kommentere alt for meget paa detaljerne omkring vores foerste surfingoplevelse, men bare paapege, at vi paa hele turen til KI gik under betegnelsen "The Surfers".
Paa KI havde vi BBQ, saa fantastisk natur, The Remarkable Rocks, en hemmelig strand, koalabjoerne, kaenguruer, den farlige Black Tiger slange (der bidrog til, at Bob i forsoeget paa at vise os den, koerte bussen i groeften, saa alle maatte ud at skubbe), meget store edderkopper, delfiner, wallabies, pelikaner (som faktisk er nogle meget store og grimme fulge), oerne, ugler og en leguan, som spiste en wallabee til frokost, enchila, to saelarter, forstenede traeroedder i klippegrunden og roede i kajak (Malene og Henriette vandt selvfoelgelig - sangen fra Pocahontas "Vindens farver" gav kampgejst ned ad floden til tyskernes store forundring).

Undervejs besluttede vi os for at leje en bil og selv koere til Melbourne, da denne del af vores forudbetalte transport ogsaa her inkluderede en tur vi ikke synes var noedvendig. Dagen efter vi kom tilbage fra KI lejede vi derfor den fantastiske og flotte hvide Ford Falcon med automatgear og rat og gearstang i den forkerte side, og med omvendt blinklys/vinduesviskere, som var til god underholdning naar vinduesviskerne begyndte at koere hver gang man skulle dreje. Vi havde moedt en finsk pige, Maija, paa vores surferkursus, som var frisk paa roadtrip og som ogsaa skulle til Melbourne, saa soendag tog vi fire piger paa tur langs The Great Ocean Road.
Her havde vi en tre dages lang koeretur ad kystens bjergveje med fantastisk udsigt til hav, klipper, eukalyptusskove og stop og overnatninger i smaa og mellemstore surfer/havne byer.

Onsdag eftermiddag ankom vi til Melbourne og efter at have indlogeret os paa endnu et hostel tog vi en gratis shuffle bus for at danne os et indtryk af Australiens naest stoerste by.
Da weekenden skulle bruges paa fest og farver gik torsdag med at finde outfits og stilletter, da man hernede har en noget strammere dresscode end derhjemme naar man skal ud.
Vi spiste billig pizza paa et lokalt stamsted som Guy (en bekendt af Malene, og som bor og kommer fra Melbourne) havde anbefalet og blev straks grebet af byens ungdomskultur.
Fredag aften havde vi planer med Guy og hans ven som ville vise os Melbournes natteliv, loerdag skulle vi til Maijas 30 aars foedselsdag, og da mandag er Labour Day (en national helligdag) siger rygtet at byen summer af liv soendag nat. Men lige nu regner det voldsomt efter en formiddag med bagende hede, og vores klipklappe-vante foedder frygter endnu en nat i stilletter.

Vores hostel ligger lige ved Queen Victoria Market, som er et kendt og populaert handelsmarked med koed, frugt og groent og diverse jams, som vi er blevet meget glade for og som vi dagligt bruger meget tid paa at beundre. Varerne her er billigere end i supermarkederne saa det benyttets af baade lokale og turister.
Da der pt. er Food and Wine Festival her i byen var der endu en andledning til at stikke hovedet forbi vores nabo marked.

For Henriette er rejsen ved at vaere ved vejs ende, da hun tirsdag vender snuden hjemad mod det kolde nord, og Nadja og Malene bliver i Melbourne en lille uge endnu inden turen gaar videre til Warrnambool hos Becci (Malenes tidligere arbjedskollega).